Основци у Рачи наставу прате уживо и онлајн

У матичној згради Основне школе „Карађорђе“ у Рачи, ученици прате наставу уживо и онлајн, док се у издвојеним одељењима наставни процес одвија непосредним путем.

У свим школским објектима стриктно се поштују све мере заштите од заражавања корона вирусом, а ради се и на едукацији ђака о превенцији Ковида 19.

Организовати рад током панедмије корона вируса био је велики изазов за запослене у Основној школи „Карађорђе“ у Рачи, првенствено због чињенице да у оквиру ове образовне установе, осим матичног објекта, постоје и три издвојена осмогодишња и десет четворогодишњих одељења.

Било је потребно и прилагодити се чињеници да у делу матичног објекта школе бораве запослени и деца из Предшколске установе „Наша радост“, који су овде измештени због реконструкције постојећег и изградње новог вртића.

У овој школи стриктно се поштују све мере заштите од заражавања корона вирусом.

Осим основних мера, попут постављања дезо-баријера, ношења заштитне маске и обезбеђивања услова за одржавање физичке дистанце међу ученицима, у сарадњи са локалним Кризним штабом, једном недељно обавља се професионална дезинфекција свих школских објеката.

У Основној школи „Карађорђе“ сматрају да је константна едукација о значају превенције добар начин да ученици усвоје нова правила и придржавају их се.

У складу са околностима, ради се и на едукацији запослених за примену веб алата и рад у дигиталном окружењу.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *