Палата правде у Крагујевцу највећи инфраструктурни пројекат

Председница Владе Србије Ана Брнабић је са градоначелником Крагујевца, Радомиром Николићем обишла радове на изградњи Палате правде, која се, са близу три милијарде динара, у потпуности финансира из републичког буџета.

Приликом посете Крагујевцу, премијерка је нагласила да је држава у претходних неколико година покренула неколико капиталних пројеката у Крагујевцу и подсетила да се поред Палате правде, у Крагујевцу гради и савремени Дата центар, Центри изврсности, станови за младе научнике и припаднике војске и полиције.

У Крагујевцу су отворене и нове фабрике у којима је посао добило неколико хиљада радника, рекла је председница Владе.

Нова Палата правде у Крагујевцу биће завршена и пре предвиђеног рока који је планиран за октобар идуће године, истакла је председница Владе Републике Србије Ана Брнабић.

Свих 11 органа правосуђа наћи ће се обједињени, на једном простору, у новој Палати правде која представља највећи правосудни инфраструктурни пројекат у Србији у последњих неколико деценија.

У Палати правде ће на 25 хиљада квадрата бити смештено свих 11 правосудних органа.

Имаће 25 савремених судница, 74 кабинета, а у згради ће радити 800 запослених у правосуђу.

Државни секретар у Министарству правде Радомир Илић рекао је да је Влада Србије у претходном периоду уложила 12 милијарди динара у изградњу правосудне инфраструктуре у Србији.

Изграђено је и реконструисано преко 200 хиљада квадрата за потребе правосуђа, а оно што је најважније је дигитализација правосуђа, која је омогућила огромне уштеде.

Град Крагујевац обезбедио је парцелу од два хектара на којој се гради Палата правде, а ова капитална инвестиција једна је у низу коју Влада Републике Србије реализује у Крагујевцу.

У претходном периоду отворене су нове фабрике, а број незапослених се знатно смањио.

Влада Србије препознала је Крагујевац као важан регионални, универзитетски и здравствени центар који има значајно место у сектору путне инфраструктуре.

У новоизграђеној Палати правде грађани ће имати бољу услугу, а запослени који су до сада радили у отежаним условима добиће бољи простор за рад.

Стара зграда Суда биће имовина локалне самоуправе која ће, по измештању органа правосуђа у нову Палату правде, имати потпуно другачију намену.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *