Пет изборних листа у оквиру извршне власти у Крагујевцу

Извршну власт у Крагујевцу, у наредне четири године, вршиће представници пет од укупно седам изборних листа, које су на изборима, 21. јуна, освојиле довољан број гласова за улазак у локални парламент.

У опозицији остају одборници са листе “Сви на ову страну” некадашњег градоначелника Верољуба Стевановића, од којих су неки у међувремену формирали нову одборничку групу под називом ”Нова Шумадија”, као и одборници са листе “Алтернатива – Крагујевачка иницијатива – Нова Снага и Еко парк”.

Представници владајуће коалиције најављују да ће радом на реализацији свих предвиђених пројеката бити настављен континуитет у развоју града, док опозиција у локалном паралменту најављује конструктивно деловање у одлучивању о будућности Крагујевца.

Седница Скупштине града Крагујевца, која је одржана по хитном поступку, протекла је без расправе.

Након представљања кандидата за градоначелника Крагујевца, који је потом предложио чланове Градског већа, за реч се јавио некадашњи градоначелник Верољуб Стевановић.

Он је рекао да су обе стране водиле поштену изборну кампању и додао да би у том духу требало наставити сарадњу, без обзира на политичке разлике. Најавио је да ће, као опозиција, имати прави однос према власти.

Мирко Чикириз из Покрета обнове краљевине Србије изразио је задовољство великим степеном политичке културе који влада у локалном парламенту. Према његовим речима, за будући развој Крагујевца неопходно је јединство различитости.

Извршну власт у Крагујевцу, у наредне четири године, вршиће представници пет од укупно седам изборних листа, које су на изборима, 21. јуна, освојиле довољан број гласова за улазак у локални парламент.

Са друге стране, осим одборника са листе “Сви на ову страну”, од којих су неки у међувремену формирали нову одборничку групу под називом ”Нова Шумадија”, у опозицији остају и одборници са листе “Алтернатива – Крагујевачка иницијатива и Нова Снага – Еко парк”.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.