Почиње 22. Међународни фестивал Златна искра

Без обзира на актуелну епидемиолошку ситуацију због пандемије корона вируса, у Позоришту за децу биће одржан 22. Међународни луткарски фестивал „Златна искра“.

Гости фестивала у Крагујевац долазе из Љубљане, Марибора, Прага, Новог Сада и Мостара, а фестивал ће 18. новембра отворити представа „Бамби“ крагујеваког Позоришта за децу коју је режирао Јакоб Максимов из Чешке.

Међународни фестивал „Златна искра„ и ове године биће организован под покровитељством Министарства културе и информисања и града Крагујевца.

На репертоару овогодишњег Међународног луткарског фестивала „Златна искра“ који се у Крагујевцу одржава већ 22 године наћи ће се пет представа.

Фестивал ће отворити премијерно извођење представе крагујевачког Позоришта за децу „Бамби“, у режији Јакоба Максимова из Чешке, која има снажну поруку у вези дечјег одрастања. Овогодишњи фестивал биће организован другачије, у односу на раније године.

Све представе су у виду кратке форме са малим бројем извођача, али и публике.

Овогодишњи фестивал се разликује у односу на раније године због епидемиолошке ситуације, а представе ће бити организоване уз примену свих превентивних мера.

Позориште за децу, у новим околностима, располаже са 60 места у публици. Због неопходног физичког растојања међу децом и одраслима смањен је број гледалаца.

Премијера представе „Бамби“ заказана је за среду, 18. новембар, у 18 часова.

Управо наступ крагујевачком ансамбла за најмлађе отвориће међународни фестивал „Златна искра“ .

И ове године, ова значајна културна манифестација биће организована под покровитељством ресорног министарства и града Крагујевца.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.