Правци развоја туризма у Шумадији и Поморављу

У оквиру десетог Међународног сајма туризма и сеоског туризма одржана је радионица под називом „Стратегија развоја и предлог модела управљања дестинацијом Шумадија и Поморавље“.

Било је речи о визији одрживог развоја Шумадије и Поморавља, а том приликом анализирани су кључни потенцијали за успешан развој туризма у региону.

Сврха радионице Стратегија развоја и предлог модела управљања дестинацијом Шумадија и Поморавље, која је одржана на десетом Међународног сајма туризма и сеоског туризма, била је да се заједничким радом дође до конкретних циљева и праваца развоја туризма у региону Шумадије и Поморавља.

Систематизацијом регионалне туристичке понуде омогућена је израда стратегије развоја туризма на овој територији и развој туристичких производа који ће омогућити да се позиционирају дестинације на тржишту.

Предочена је важност укључивања свих кључних актера у туризму, како би се остварила визија, успешан развој и повољно тржишно позиционирање наше дестинације до 2030. године.

Ово је пројекат који имплементира развојна агенција за Шумадију и Поморавље у сарадњи са регионалном агенцијом из Срема, које се бави развојом туристичког сектора.

Пројекат финансира Швајцарска Владе, у оквиру програма подршке руралном и регионалном развоју Србије.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *