Право на равноправност између мушкараца и жена као кључ друштвеног успеха

У Центру за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“ одржана је завршна конференција на којој су представљени резултати пројекта „Право на равноправност између мушкараца и жена као кључ друштвеног успеха града Крагујевца“.

Програм је финансирала Влада Швајцарске, спроводила Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина.

Током пројекта, на терену рад са циљним групама додељен је Дому здравља, Центру за социјални рад и Центру „Кнегиња Љубица“ у коме је 20 жена жртава породичног насиља психосоцијално оснажено.

Градска организација Црвеног крста је имала едукативну улогу.

Одржане су 33 радионице у којима је учествовало 703 ученика – 352 дечака и 351 девојчица. Пројектне активности представљене су на завршној конференцији.

Нови Закон о родној равноправности ступио је на снагу пре два месеца.

Без обзира на нормативна решења, концепт да сваки појединац има једнака права и могућности треба константно промовисати како би се избрисале друштвене разлике међу половима.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *