Предавање о Холокаусту у Студентском културном центру

Поводом Међународног дана сећања на жртве Холокауста, у Студентском културном центру предавање на тему како се у Србији памти Холокауст одржала је Олга Манојловић, виша научна сарадница Института за новију историју Србије.

Значајан део предавања заузела је тема о начину страдања Јевреја у Србији током Другог светског рата, кулутри сећања у периоду социјалистичке Југославије и на који начин су Јевреји били врло важан део политике историје.

Сећање на Холокауст представља важан глобални тренд.

На предавњу је било и речи колико се у Србији формално поштује обележавање 27. јануара – Међународног дана сећања на жртве Холокауста, а колико се понекад губи суштина, поручила је Олга Манојловић Пинтер.

Публика је активно учествовала у теми, кроз бројна питања и разговор са предавачем.

Говорило се и о страдалим Јеврејима у Крагуејвцу, скренута је пажња на политичке и друштвене прилике у нашој земљи непосредно и током Другог светског рата.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *