Преко 20 милиона за изградњу Стартит центра у Крагујевцу

Градско веће дало је сагласност за закључење Уговора између града Крагујевца и Кабинета министра без портфеља задуженог за иновације и технолошки развој Републике Србије.

Уговор предвиђа отварање Стартит Центра за који је из републичке касе издвојено више од 20 милиона 340 хиљада динара бесповратних средства.

Планирано је да модеран ИТ Центар буде отворен на простору поткровља Дирекције за урбанизам.

У реализацији овог пројекта учествује и ICT Удружење које је укључено у реализацију пројеката мрежа иновација Србије у Стартит Центрима.

Реч је о пројекту у оквиру Програма подршке отварања регионалних иновационих центара.

Стартит Центри су места намењена подстицању ИТ технологија, иновација, размене искуства младих, као и седиште на коме ће се окупљати млади који се баве сопственим бизнисом и предузетништвом које се заснива на информационим технологијама.

То ће бити место намењено модерним генерацијама које добро познају савремене ит индустријске и комерцијалне трендове, онима који се баве дигиталним маркетингом и желе да представе нове идеје.

Основи покретања стратап предузетништва имају све већу примену у Србији па је отварање центра од великог значаја за град Крагујевац.

После закљученог уговора град ће расписати јавну набавку за адаптацију простора у поткровљу Дирекције за урбанизам и набавку нове опреме.

Овај простор није адаптиран деценијама а обзиром да се налази у кругу централног градског језгра погодан је за ове намене сматрају у локалној самоуправи.

Посетиоци Стартит Центра користиће поткровље Урбанизма бесплатно.

На том месту програмерима, дизајнерима, предузетницима, индивидуалцима и тимовима биће пружена подршка да започну свој ит бизнис.

Отварање Стартит Центара у Београду, Новом Саду, Зрењанину, Шапцу, Ваљеву, Вршцу и Инђији показало се као пример добре праксе.
Крагујевац се придружује овим градовима а отварање Стартит Центра подржало је више од 2 хиљаде људи на друштвеним мрежама у нашем граду.

Осим тога у Недељном билтену Стартит Центра у Крагујевцу објављена су обавештења и програми о технолошким и предузетничким вештинама које је подржало више од 250 лица.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *