Пријем за учеснике 91. Конгреса есперантиста

Овогодишњи 91. Конгрес есперантиста организован је у Крагујевцу под називом “Есперанто културни мост између Крагујевца и света”, под мотом “Откријмо Србију”.

Тим поводом, у Скупштини града, организован је пријем за учеснике Међународног конгреса есперантиста.

У изградњи културног моста између Крагујевца и света учествовује више од 100 есперантиста из свих крајева света за које је припремљен богат културни и туристички програм.

У години великог јубилеја – два века од проглашења за престоницу модерне Србије значај одржавања 91. Светског конгреса есперантиста је додатно наглашен, речено је на пријему у Скупштини града за госте из света.

У име града Крагујевца учеснике конгреса поздравио је председник градског парламента Мирослав Петрашиновић и помоћник градоначелника за унутрашњу и међународну сарадњу Александар Штајн.

Они се надају да су есперантисти који су дошли са свих континената током боравка у Крагујевцу, могли да се упознају са овдашњим обичајима, традицијом и културом.

Есперанто је пре покрет него језик који негује дух заједништва.

Светски конгрес организује удружење есперантиста Крагујевца “Есперо”, глумац Књажевско српског театра Саше Пилиповића и Радојица Петровић, члан Управе Међународног удружења наставника есперантиста, под покровитељством Скупштине града. Конгрес траје до недеље, 12. августа.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *