Приступачно здравство глувим и наглувим пацијентима

У склопу пројекта „Приступачан град за глуве и наглуве“ Удружења глувих и наглувих Шумадијског округа, на Факултету медицинских наука одржана је едукативна трибина за студенте на тему приступачног здравства за глуве и наглуве пацијенте.

Пројекат се спроводи у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану, који финансира Европска унија, а спроводи га Програм Уједињених нација за развој.

Циљ трибине је да се студенти Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу информишу о начину опхођења према глувим и наглувим пацијентима, достојанству пацијента и законским одредбама које треба да се примењују у складу са одредбама УН конвенције о правима особа са инвалидитетом и стандардима Светске федерације глувих.

Трибине за студенте Факултета медицинксих наука постаће пракса, како би будући здравствени радници имали бољу и квалитетнију комуникацију са глувим и наглувим пацијентима.

Иначе, Удружење глувих и наглувих Шумадијског округа прво је удружење у Србији који организује овакве трибине.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *