Професионални развој образовно – васпитног кадра кроз пројекат мобилности

Сарадници Центра за стручно усавршавање десет година се  баве професионалним развојем запослених у образовању.  

Трибинама организованим широм Србије присуствовало је више од 800 кандидата.

У оквиру Еразмус плус пројекта мобилности под називом “Успешна професионална заједница учења као носилац промене у предшколској установи и школи“, Центар за образовање Крагујевац организовао је онлајн трибине са циљем унапређивања система професионалног развоја унутар установе, подизањем нивоа комуникације и заједничког учења.

Запослени у Центру за стручно усавршавање, могли су да стекну нова знања, искуства и вештине посматрајући рад професионалних заједница и све то пренесу запосленима у систему образовању првенствено на територији града Крагујевца.

У оквиру пројекта широм Србије су одржане трибине за запослене у образовању, на којима су представљени модели професионалне заједнице учења и начин њиховог функционисања у другим земљама.  

До краја пројекта, који се завршава ове године, биће организован низ радионица са пилот заједницама, а у оквиру последње активности под називом Светски кафићи, учесници ће предложити измене које би се прилагодиле нашем образовном систему.

Еразмус плус је један од највећих програма Европске уније који финансира пројекте мобилности и сарадње, а циљ овог програма је да се кроз целоживотно учење подржи образовни, професионални и лични развој појединаца у области образовања.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *