Рок за уплату пореза на имовину 15. мај

Рок за плаћање другог квартала пореза на имовину физичких лица истиче 15. маја. Из Градске пореске управе подсећају, да редовним измирењем обавеза порески обвезници избегавају обрачунавање камате.

Пореска решења за 2019. годину се очекују у јуну месецу, а проценат наплате пореза идентичан је нивоу у претходној пореској години.

Градска пореска управа увела је и јединствени информациони систем локалне пореске администрације, па је грађанима омогућен увид у евиденцију пореских обавеза преко интернета.

Износ на уплатници, за други квартал пореза на имовину физичких лица, плаћа се у висини обавезе за четврти квартал пореза на имовину за 2018. годину.

Уколико се не измири ова обавеза на време, обрачунава се каматна стопа, која се утврђује према референтној стопи НБС увећаној за десет процентних поена.

Постоји и могућност одлагања плаћања пореза на 60 месечних рата.

Да би приступили упиту стања преко интернета, заинтересовани порески обвезници треба лично да дођу у Градску пореску управу, где ће попунити образац захтева за отварање корисничког налога, добити корисничко име и лозинку, којима ће бити омогућен приступ аналитичкој картици, односно стању на рачунима пореских обвезника.

Грађанима је омогућено и да електронским потписом, преко Е-управе, поднесу и пореске пријаве.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *