Саобраћајна полиција контролише, казне за истекле налепнице

Припадници Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, у наредном периоду, појачаће контроле у циљу откривања прекршаја управљања возилом након истека рока важења регистрационе налепнице.

За документовање прекршаја користиће се и камере за видео-надзор саобраћаја у градовима, на ауто-путевима и граничним прелазима, као и нове камере на патролним возилима, наводи се у саопштењу МУП-а.

Из Министарства унутрашњих послова подсећају грађане да након 60 дана од дана истека важења регистрационе налепнице, није могуће извршити њено продужење са истом регистарском ознаком, већ је неопходно вратити регистарске таблице и поднети захтев за издавање нове саобраћајне дозволе и регистарских таблица, што значајно увећава трошкове продужетка регистрације.

Полицијски службеник који у саобраћају затекне возача који управља возилом коме је истекао рок важења регистрационе налепнице, издаће возачу прекршајни налог, а возило ће искључити из саобраћаја и од возача ће одузети регистарске таблице.

Посебно се наглашава да је власник односно корисник регистрованог возила, који у року од 60 дана од дана истека важења регистрационе налепнице не поднесе захтев за издавање нове регистрационе налепнице, дужан да врати регистарске таблице органу који је исте издао, чак и када такво возило не користи у саобраћају.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *