Сарадња Фијата и Универзитета у Крагујевцу

Компанија „Фијат Крајслер аутомобили Србија“ и Универзитет у Крагујевцу потписали су споразум о сарадњи поводом оснивања мастер програма – Аутомобилско инжењерство.

Студенти ће бити у прилици да стекну вештине у складу са потребама фабрике и тако лакше дођу до запослења.

Потписници споразума очекују унапређење образовног система у Крагујевцу који би на овај начин требало да добије стручњаке светског ранга у овој области.

Сарадња крагујевачког Универзитета и фабрике „Фијат Крајслер аутомобили“ заснива се на заједничком креирању студијског програма мастер академских студија који ће, у складу са потребама привреде и високошколског образовања, допринети развоју целокупне заједнице и региона.

Мастер програм Аутомобилско инжењерство окупиће студенте разних смерова који ће бити у прилици да стекну нове вештине у складу са потребама компаније и на тај начин лакше дођу до посла.

На мастер програму „Аутомобилско инжењерство“ професорима крагујевачког Универзитета придружиће се менаџери и инжењери компаније „Фијат Крајслер аутомобили“, а обавезни део биће и пракса у фабрици.

Постојаће специјализовани смерови као што су производња, одржавање, логистика, контрола квалитета.

Студентима је поручено да се на време информишу и пријаве, јер ће овакав програм студирања објединити најбоље из области науке и индустријског развоја.

Осим праксе у одређеним компанијама, овај мастер програм омогућава промену смера образовања, а новина је и што ће трећину предавања држати стручњаци из привреде.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *