Сарадња Крагујевца и Мађарског културног центра успешна и интензивна

Двогодишња сарадња града Крагујевца и Мађарског културног центра при амбасади ове земље у Републици Србији одвија се успешно и све интезивније, оценили су на састанку званичници града Крагујевца и директорка Мађарског културног центра Клара Сентђерђи.

У наредној години планира се низ активности на повезивању привредника, размени садржаја из културе, а најављена је могућност предствљања мађарских вина,сирева, чоколаде у Шумадији.

Двогодишња сарадња града Крагујевца и Мађарске амбасаде, како је оцењено на састанку са директорком Мађарског културног центра одвија се за сада на многим пољима, од економских повезивања привредника до садржаја из културе којих је највише.

Све их повезује успешна сарадња, сагласни су представници обе стране. Досадашња очекивања су испуњена. Следе нова у наредној години.

Разграната мрежа градова и земаља са којима Крагујевачке установе културе сарађују имају немерљив допринос на све бољу и већу понуду садржаја из културе која је намењена публици.

Протекле две године, град Крагујевац и Мађарски културни центар реализовали су разноврсне садржаје, попут предавања о Србима из Сент Андреје коју је пратио игроказ уметника из Српског народног позоришта из Будимпеште, затим гостујућа представа овог позоришта, потом је приређен концерт пијанисте Томаса Ердија, као и тематске изложбе, једна у Медицинској школи, а једна на тему ривалства Срба и Мађара у ватерполу.

Хор из главног града Будимпеште приликом гостовања у Крагујевцу однео је из Шумадије јаке утиске, што је пробудило интересовање за гостујуће наступе још два хора. Разговарало се о могућностима размене програма фолклорних друштава.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *