Саветовање о сеоским водоводима одржано у Крагујевцу

Измена законске регулативе основни је услов за решавање проблема водоснабдевања на сеоском подручју и газдовања сеоским водоводима, чуло се на стручном саветовању посвећеном овој теми које је одржано данас у Крагујевцу.

На скупу је, између осталог, било речи о моденизацији сеоских водовода и мерама за њихово очување.

Стручно саветовање на тему сеоских водовода окупило је у Крагујевцу представнике водоводних предузећа и организација, државних и научних институција, здравствене раднике и сараднике, стручњаке из области екологије и све оне који се баве водоснабдевањем.

Разговарало се бројним питањима из ове области, са посебним освртом на законску регулативу.

Проблеми са сеоским водоводима присутни су и на територији града Крагујевца.

Иако је водоснабдевање искључиво у надлежности јединица локалне самоуправе, недостатак воде за пиће је један од глобалних ризика данашњице.
Климатске промене са собом доносе бројне проблеме, међу којима су и девастирани сеоски водоводи након елементарних непогода.

На скупу се, између осталог, говорило о стању сеоских вододода и мерама за очување квалитета пијаће воде у брдско-планинсим подручју и безбедности водоснабдевања становништва у светлу одрживости сеоских водовода.

Саветовање је организовало Удружење грађана „Одрживи развој сеоских водовода“ из Краљева.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *