Сенат потврдио Филиповићеву кандидатуру за ректора

Већином, односно са 25 гласова за, чланови Сената Универзитета потврдили су предлог кандидата за избор ректора, досадашњег вршиоца дужности те функције професора доктора Ненада Филиповића.

На данашњој седници Сенат Универзитета најоштрије је осудио све појаве непримереног и неакадемског понашања запослених на Универзитету у Крагујевцу и даo пуну подршку надлежним државним органима у предузимању мера у циљу санкционисања нежељених појава.

Сенат Универзитета у Крагујевцу истиче да је Универзитет у Крагујевцу у потпуности посвећен заштити личног и професионалног интегритета свих чланова, а посебно заштити студената као централног дела академске заједнице. Универзитет у Крагујевцу охрабрује студенте да пријаве све облике неакадемског понашања у циљу њиховог сузбијања.

Гласовима 25 од 29 чланова Сената, потврђен је предлог кандидата за избор ректора професора доктора Ненада Филиповића.
Коначна инстанца у процедури избора ректора је Савет Универзитета, а седница овог тела заказана је за 4. децембар.

На данашњој седници Сената представљен је програм рада и развоја Универзитета кандидата за ректора у наредном трогодишњем мандатном периоду.

Вршилац дужности функције ректора крагујевачког Универзитета представио је Програм рада који је усклађен са Стратегијом обезбеђења квалитета наставе на Универзитету кроз 12 кључних аспеката.

Увођење нових студијских програма, иновирање наставе, релизација праксе, унапређење међународне сарадње, научно-истраживачког рада, јачање сарадње крагујевачког Универзитета и Српске академије наука и уметности.

Прихватајући функцију в.д. ректора пре шест месеци, а и у свом предлогу програма рада Универзитета, Ненад Филиповић је нагласио да његова кандидатура за ову часну дужност истовремено је и опредељење да наредне три године свога живота у потпуности посвети просперитету Универзитета у Крагујевцу као темељног ослонца развоја овог региона Србије и нашег друштва.

У јуну је у свом првом обраћању јавности најавио да ће се залагати да се проблеми на овдашњем Универзитету реше. Данашњу седницу Сената Универзитета обележио је и став овог тела о догађајима претходних дана.

Сенат је позвао руководства факултета и етичку комисију да предузму активности и мере у циљу вођења дисциплинског поступка којима ће се најоштије санкционисати сваки вид неакадемског понашања.

Универзитет намерава да донесе посебне акте у циљу превенције и заштите од полног узнемиравања.

Сенат Универзитета у Крагујевцу најоштрије осуђује све појаве непримереног и неакадемског понашања запослених на Универзитету у Крагујевцу о којима су претходних дана расправљали и медији и надлежни органи.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *