Сенат Универзитета подржао ректора Небојшу Арсенијевића

Савет Универзитета у Крагујевцу, након дописа Министарства просвете, науке и технолошког развоја, одлучио је да не поништи наставно-научно звање Александра Арсенијевића, сина ректора крагујевачког Универзитета јер, како се наводи у саопштењу, инспекцијски органи Министарства до 6. фебруара нису ни Факултету медицинских наука, ни Универзитету у Крагујевцу доставили записник о инспекцијском надзору, Решење или други акт којим се тражи поништавање научног звања студента Александра Арсенијевића.

Савет Универзитета је одлучио и да не разматра препоруку за разрешење са јавне функције ректора проф. др Небојше Арсенијевића, док не буде донета одлука о жалби поднетој Агенцији за борбу против корупције.

На одржаној седници, Савет је са једним гласом против и 13 за, одлучио да допис Министарства просвете од 29. јануара ове године, који се односи на препоруку да буде поднет поступак пред Етичком комисијом Универзитета, упути Комисији Факултета медицинских наука у складу са одредбама Кодекса о академском интегритету и професиналној етици Универзитета у Крагујевцу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *