Сребрни знак Националном удружењу особа са инвалидитетом

Поводом Дана примирја у Првом светском рату, председник Србије одликовао је најзаслужније грађане у борби против корона вируса.

Међу награђенима је и Национална организација особа са инвалидитетом, на чијем челу је Крагујевчанин Милан Стошић.

Националном удружењу особа са инвалидитетом биће уручена сребрна медаља.

У Србији је у више од 530 удружења званично евидентирано око 800 хиљада особа са инвалидитетом.

Током трајања ванредног стања које је било на снази у првом пику пандемије Ковида 19, многи инвалиди суочавали су се са различитим проблемима, наводи Милан Стошић, председник Националне организације особа са инвалидитетом, који је на челу овог удружења од оснивања.

Награде обавезују, али и значе, јер представљају признање за уложени труд у обављању веома сложених задатака који су усмерени ка побољшању услова живота инвалида у Србији, истиче Стошић и додаје да је права част наћи се међу награђенима који су дали немерљив допринос у борби против корона вируса у нашој земљи.

Због актуелне епидемиолошке ситуације у Србији и свакодневног раста броја заражених корона вирусом, још увек је непознаница када ће лауреатима додељена признања бити и уручена.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *