Стабилизовано пословање “Шумадије” (некадашње „Шумадија ДЕС“)

Некадашњa заштитна радионица „Шумадија дес“, којој је због неизмирених дугова према добављачима и на име заосталих зарада запосленима претила ликвидација, сада ради стабилно.

Одлуком локалног парламента о ребалансу градског буџета, спашено је ово предузеће, а на рачун фирме која сада носи име „Шумадија“ биће уплаћено 70 милиона динара.

Радницима предузећа који су узели социјални програм биће исплаћени лични дохоци из 2010. и 2011. године, а предузеће ће у осавремењивање опреме и нове послове инвестирати 10 милиона динара.

У предузећу „Шумадија“ ради 47-оро радника од којих је више од 50 одсто са неким обликом инвалидитета.

Прозводе грађевинску лимарију, капије и ограде, елементе за опремање дечјих игралишта, школски инвентар, тезге, киоске, надстрешице за аутобуска стајалишта.

За неисплаћене зараде за 2010. и 2011. годину ово крагујевачко предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом радницима коју су поднели тужбе тренутно дугује више од 30 милиона динара, а тај дуг ће, према речима надлежних, бити исплаћен.

У овом предузећу кажу да ће 10 милиона динара уложити у модернизацију опреме.

Ово предузеће последњих дана интензивно ради на уређењу градских дечјих игралишта.

Приоритет је, најпре, поправка оштећених клацкалица, љуљашки и тобогана, а потом и израда нових справа за дечју игру.

Сарађују и са Градском агенцијом за саобраћај на уређењу аутобуских стајалишта.

Тезге које су постављене на Малој пијаци у насељу Бубањ направљене су у њиховој производној хали.

Планови предузећа „Шумадија“ су да у наредном периоду остваре сарадњу са привредним субјектима која купују серијску производњу надградње камиона и металне конструкције за хале.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *