Студентима државних факултета омогућена пракса у јавној управи

Министарство за државну управу и локалну самоуправу потписало је Споразум о сарадњи између 18 државних и других органа и пет државних универзитета који ће омогућити студентима завршних година факултета да праксу обаве у јавној управи.

Испред МДУЛС потпис на Споразум ставила је министарка Марија Обрадовић, нагласивши да су квалитетни људски ресурси најважнији у процесу реформе јавне управе.

Министарка Марија Обрадовић поздравила је одговор државних унитерзитета у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Нишу и Новом Пазару на ову иницијативу.

Ректор Универзитета у Београду проф.др Владан Ђокић истакао је да успостављање партнерства са јавном управом универзитети препознају као основ за унапређење квалитета постојећих студентских програма.

Проф. др Братислав Мирић, ректор Државног универзитета у Новом Пазару поручио је да је необично важно да студентима завршних година студија, државни органи укажу на суштину и модалитете посла са којим ће се можда сусрести након студија.

Тим поводом почетком новембра биће организован и први Сајам студентске стручне праксеи то онлине, у виртуелном простору Палате Србија.

То ће бити прилика да се државни органи представе студентима на иновативан и модеран начин, а 400 студената биће у прилици да се за своју стручну праксу пријаве и преко портала стручна пракса.

Сајам студентске стручне праксе само је један од резултата реформе јавне управе, која се у Србији спроводи уз подршку Европске уније. Главни координатор реформе је Министарство за државну управу и локалну самоуправу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *