Шумадијска регија – ПСГ: Одсуство транспарентности у раду Градске управе

Одборници Шумадијске регије Покрет слободних грађана одржали су конференцију за медије на којој су образложили разлоге због којих и даље не учествују у раду градске Скупштине.

Напуштању сале на почетку 27. редовне седнице претходила је информација одборника да прате све тачке дневног реда још у фази припреме материјала.

Све, како су навели, уочене неправилности у раду локалне власти, одборници Шумадијске регије ће током кампање за изборе или њихов бојкот представљати грађанима.

Одборници Шумадијске регије нису објаснили о каквим, како су рекли, “опасним стварима” је реч у раду градске власти, али су замерке ишле на рачун фирми које добијају послове, а блиске су, како тврде, Српској напредној странци.

Примедбе су изражене и на рачун непрегледног сајта градске управе, уз напомену да су раније подаци од јавног значаја били лако доступни грађанима, а да је сада интернет страница градске управе компликована.

Најоштрије критике изажене су због пада крагујевачке управе за 18 места у погледу транспарентности.

У Шумадијској регији подсећају да су својевремено указивали на, како кажу, сумњиву приватизацију РТК.

Јавна расправа о буџету је, додају, била организована у сред викенда, а новац из буџета, наводе, троши се на маркетинг и куповину скупих аутомобила.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *