Шумадијски филмски фестивал од 28. до 30. децембра

Трећи Шумадијски интернационални филмски фестивал биће одржан од 28. до 30. децембра у Крагујевцу.

Покровитељи фестивала су Скупштина града Крагујевца и Филмски центар Србије.

У оквиру фестивала, у сали Позоришта за децу, биће приказано 11 дебитанских остварења из наше земље и света.

Публика ће имати прилику да ужива у запаженим и награђиваним филмовима младих аутора из Европе, док ће Србију представљати филм „Бандити у потрази за мамом“ у режији Косте Ристића, који ће бити и гост фестивала.

Уз велику помоћ југословенске кинотеке, Гете института у Београду и Француског института у Србији, биће одржано и предавање о очувању и промовисању кинематографског наслеђа.

Главни програм фестивала биће такмичење за најбољи филм у категорији дугометражног и краткометражног филма.

У оквиру пратећег програма фестивала биће приказано 8 најбољих краткометражних играних филмова који ће се ове године борити за националну награду.

Град Крагујевац је изнедрио нове манифестације кроз подршку цивилног сектора и конкурсе у области културе што доприноси унапређењу културне сцене.

Током фестивала биће одржана радионица Мали филм за децу од 10 до 12 година која ће бити у прилици да на посебан начин сазнају како настаје филм, као и да направе прве кораке у седмој уметности снимајући сопствени филмић.

Публика ће на крају имати главну реч када се буде одлучивало о најбољем филму фестивала.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.