Традиционални Ђурђевдански концерти за Дан града

Крагујевчани ће и ове године током читавог маја моћи да уживају у квалитетном и богатом културно уметничком и музичком програму који су поводом 6. маја – Дана града Крагујевца припремиле крагујевачке установе културе.

Централни догађај заказан је за Ђурђевдан, када ће на Тргу слободе, наступити одличан бенд Епилог, а потом и легендарна група Смак.

Програм мајских свечаности поводом Ђурђевдана, Дана града Крагујевца, почиње 3. маја Ђурђевданским песничким сусретима, изложбом слика и премијером представе Успомене на Црвену заставу које организују центар за неговање традиционалне културе Абрашевић, Галерија Ђура Јакшић и Књажевско-српски театар.  

 Организација централног догађаја 6. маја, на Дан града Крагујевца, и ове године је поверена крагујевачком Дому омладине.

Грађани Крагујевца, након двогодишње паузе, желе да виде и чују квалитетне програме и наступе.

Дом омладине организује Ђурђевданске концерте три дана – 6, 7. и 8. маја на Тргу слободе.

Група Смак се увелико припрема наступ, а поред грађана Крагујевца, очекује се да у центар Шумадије дођу и гости из региона.

Друго вече је резервисано за крагујевачке бендове, док је треће вече, први пут, посвећено млађој публици у Крагујевцу. 

Промоција књиге Мирка Глишића „Црна дама“ заказана је за 4. мај у Дому омладине, а дан касније на истом месту биће отворена и Ретроспективна изложба архивске грађе рок групе „Смак 50“. исте вечерм на сцени код Фонтане у пола девет почиње концерт бенда Весела машина.

На Дан града Крагујевца, Дом омладине на више локација у граду организује уличне свирке крагујевачких група.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.