У 2019. години Крагујевац покривен плановима генералне регулације

Након четворогодишњег рада, 2019. обележило је покривање целог града плановима генералне регулације што укупно обухвата 26 планова, оценио је главни градски урбаниста Александар Ненковић.

Главни градски урбаниста задужен за контролу, кординацију и сагледање свих потреба у вези израде градских планова вишег реда, у 2019. години, са својим сарадницима радио је на успостављању параметара неопходних за грађење на локацијама у складу са законом и правном регулативом.

Да би се испунили сви планови за 2019. годину било је потребно да цео град буде покривен плановима вишег реда што је и учињено.

Један од приоритета било је и измештање северне обилазнице, тако да од ове године не постоји план за пролазак кроз заштићену зону војног комплекса Дивостин.

Након више година, тачно је дефинисана зона Спомен парка Шумарице, као и сви услови Завода за заштиту споменика културе усклађени су са законима Републике Србије која је и заштитила ово подручје.

Основни план који није довршен, а планиран је за ову годину је генерални урбанистички план града Крагујевца.

Поред главног урбанистичког плана примарни задаци у овој години су зона пословања Петровац, план генералне регулације Авала, Денино брдо, Виногради, Шумарице, Мале Пчелице и план генералне регулације Корићани.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *