У „Библиотеци код Милутина“ акција давања крви

У сарадњи са Службом за трансфузију крви Клиничког центра Крагујевац, један од познатих угоститељских објекта у Крагујевцу “Библиотека код Милутина“, 16. маја организује пету акцију добровољног давања крви.

У 2018. години, на овај начин, одазвало се око 130 добровољних давалаца крви.

Учествовале су многобројне фирме, удружења, спортске организације и студенти.

Грађани који намеравају да донирају драгоцену течност, уз опуштајући разговор и позитивну атмосферу, моћи ће то да учине 16. маја, у „Библиотеци код Милутина“.

Сада већ традиционалну акцију добровољног давања крви, пету годину за редом организује овај угоститељски објекат, у сарадњи са Службом за трансфузију крви Клиничког центра Крагујевац.

Током 2018. године, на овај начин, прикупљено је око 130 јединица драгоцене течности, јер се одазвао велики број Крагујевчана, фирми, удружења, спортских организација и студената.

Служба за трансфузију Клиничког центра Крагујевац, у 2019. прикупила је 191 јединицу крви више, него у истом периоду прошле године.

С обзиром на то, да ка крагујевачком Клиничком центру, свакодневно, гравитира велики број болесника, неопходно је често организовати акције добровољног давања крви, како би пацијенти били адекватно збринути.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *