У крагујевачким насељима посађено 800 садница дрвећа

Градско језгро као и многа крагујевачка насеља оплемењена су новим садницама дрвећа. Запослени у ЈКП “Шумадија” наводе да је у овој години засађено 800 нових стабала.

Данас је у улици Николе Пашића обновљен дрворед са обе стране централне градске улице. Екипе Зеленила интензивно раде на уређењу зелених површина користећи повољне временске прилике за обављање многих послова.

Како кажу, на терену ће бити све до појаве снега и температура у минусу. Осим садње, уређују зелене површине, уклањају увело лишће, одстрањују болесна и осушена стабла.

Улицу Николе Пашића красиће стабла зеленог кугластог јавора који је посађен са десне стране улице док је на левој страни дрворед нових садница црвенолисног јавора.

Приликом садње нових стабала водило се рачуна да крошња дрвећа не додирује електо инсталацију. Стабла раскошне крошње која се развија у висини дрвета неће угрожавати пролазнике и електо мрежу, кажу надлежни.

Крагујевчани ће лепоту дрвореда спознати на пролеће када почиње вегетација стабала, док ће пријатна хладовина олакшавати кретање пешацима наредних топлих лета.

Према речима запослених у ЈКП “Шумадија” у овој години посађено је 800 различитих врста стабала.

До краја недеље радиће на уређивању дрвореда а широм града и приграда биће посађено још 280 нових садница.

У Великом парку посађено је 250 нових садница а уређиване су и зелене површине у насељима Аеродром и Багремар.

До краја године све док временске прилике буду наклоњене обављању радова запослени у ЈКП “Шумадија” имају бројне планиране послове.

Запослени у комуналним предузећима који се старају да нам град буде чист а зелене површине пуне цвећа и дрвећа интензивно раде на комуналном уређењу града Крагујевца.

Еколошку свест грађана требало би подићи на виши ниво. Најбољи начин је очување животне средине, одлагање смећа, на за то предвиђена места, неговање и чување стабала и зеленила.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *