У пројекту “Таленат нема цену” учествовало више од 150 малишана

Турнир у фудбалу, на коме су учествовала деца из Крагујевца, Кнића, Раче и Аранђеловца представља завршну манифестацију у оквиру пројекта “Таленат нема цену”.

Више од 150 малишана из Шумадије учествовало је у тренинзима и радионицама који су за циљ имали афирмацију спорта и промоцију здравих стилова живота.

Програм, “Таленат нема цену” намењен је деци млађег школског узраста из четири локалне самоуправе на територији Шумадије.

Малишани су током трајања пројекта бесплатно учествовали на спортским тренинзима, али и у радионицама на тему значаја физичке активности за младе и улози спорта у контроли дијабетеса код деце са овим здравственим проблемом.

Све активности организоване су за око 150 малишана.

У оквиру завршне манифестације, организован је турнир у фудбалу и такмичење у појединачним дисциплинама спретности.
Организатори и за наредну годину имају амбициозне планове.

Поред Крагујевца, пројекат „Таленат нема цену“ подржало је Министарство демографске и популационе политике Владе Републике Србије и општине Рача, Кнић и Аранђеловац.

Иначе, Удружење за борбу против дијабетеса, већ седам година за најмлађе организује бројне спортске активности.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *