У суботу бесплатан јавни превоз у Крагујевцу

Крагујевац се једини у Србији придружио обележавању Међународног дана бесплатног јавног превоза, који је установљен сваке прве суботе у марту месецу.

Том приликом ће, у суботу 2. марта, на Задушнице, јавни превоз, током целог дана, на свим линијама градског и приградског превоза, бити бесплатан, изјавио је за Телевизију Крагујевац, директор Градске агенције за саобраћај, Душан Обрадовић.

Иницијатива за обележавање Међународног дана бесплатног јавног превоза потекла је из Шведске и око ове идеје окупљено је, за сада, тридесет европских градова.

Крагујевац је једини српски град, који ће обележавати овај дан и грађанима омогућити да се сваке прве суботе у марту, увере у квалитет јавног превоза.

Ове године, у православном календару, 2. марта уписане су Велике задушнице, што значи да ће грађани имати директан бенефит од ове одлуке.

Градски јавни превоз, од прошле године, унапређен је новинама. Интернет, гласовни и графички прикази стајалишта, као и камере, већ месецима, су у свим градским аутобусима. Идеја, која се чула прошле године о 100 нових стајалишта, није напупштена, каже директор Обрадовић.

Прва новина, односно поштовање Међународног дана бесплатног јавног превоза, прве суботе у марту, реализује се уз обећање руководства Градске агенције за саобраћај, да ће јавни градски и приградкски превоз бити бесплатан на Задушнице, а поред тога, и број полазака ка гробљу Бозман биће повећан.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *