Управа за ванредне ситуације помаже најугроженијима

Крагујевачке институције и појединце током ванредног стања карактерише емпатија и међусобна сарадња.

Најугроженијим Крагујвачнима помажу сви.

Припадници Управе за ванредне ситуације саминицијативно су прикупили средстава за хигијену која ће у сарадњи са Црвеним крстом Крагујевац бити прослеђена најугроженијим суграђанима.

Солидарност на коју се апелује у Србији од почетка ванредног стања због епидемије коронавируса у Крагујевцу се показала на делу.

Поред многобројних привредника и појединаца који су донацијама или пријавом за волонтирање показали да мисле о најугроженијој групи суграђана , хуманој акцији придружили су се и припадници Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу.

Поред редовних послова који се односе на заштиту од пожара Управа за ванредне ситуације помаже и сарађује са здравственим установама по налогу Кризног штаба.

Припадници Организационе јединице за Крагујевац у хуманој акцији прикупили су 50 пакета са средствима за хигијену који ће бити уручени корисницима народне кухиње.

У Црвеном крсту се надају да ће донација Управе за ванредне ситуације бити добар пример већим компанијама како би свако према својим могућностима пружио помоћ њугроженијима.

Градски одбор Црвеног крста је од почетка ванредног стања све своје активности подредио социјалним активностима па је тако до сада дистрибуирано преко 200 пакета намирница старијима од 65 година и преко 70 пакета лекова.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Управа за ванредне ситуације помаже најугроженијима”

  1. Kada će dobiti higijenski paket i paket sa hranom socijalni slučajevi u gradu Kragujevcu, da li neko misli na njih? Ljudi koji koriste narodnu kuhinju su uvek obuhvaćeni svim akcijama, šta će oni socijalni slučajevi koji nisu uspeli da dođu do narodne kuhinje zato što je broj ograničen i u ovoj užasnoj kao i u redovnoj situaciji su više gladni nego siti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *