Ускоро ИПАРД конкурс за механизацију и маркетинг пољопривредних производа

Регистровани пољопривредни произвођачи могу да конкуришу за значајна средства програма “ИПАРД мере” и од пресудног је значаја да се јаве на време на конкурс чије се расписивање очекује ускоро.

Ово је један од највећих фондова Европске уније који је на располагању предузетницима, подсећају из Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља која пружа неопходну и бесплатну помоћ пољопривредницима да конкуришу за новац.

Годину на измаку несумњиво је обележила чињеница да је пандемија корона вируса утицала  да се све гране економије нађу у најбољем случају у стању мировања и стагнације.

Свођење рачуна колико је привреда изгубила тек предстоји и трајаће дуго, а једно од отворених питања које остаје и највише брине предузетнике и власнике малих фирми је – како опстати?

Како је пољопривредна производња један од ослонаца економије Шумадије и Поморавља, то је свака прилика да се конкурише за бесповратна средства добродошла.

Најзначајнији конкурс отвара се ускоро.

За сада не постоје конкретни подаци колико је малих шумадијских предузтеника пропало због короне.

Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља у наредној години реализоваће низ програма намењених предузетницима од угоститељске, прехрамбене,туристичке делатности преко производње.

Први су аутори студије о капацитетима коришћења електричних аутомобила у Србији у наредних двадесет година.

Ипак, од пролећа 2020. године, откада је Влада Србије донела сет економских мера за помоћ привреди, а као једну од мера могућност коришћења кредита из Фонда за развој, овдашња регионална агенција је све време ангажована да помогне кандидатима у прикупљању неопходне документације.

Тако ће бити и са предстојећим ИПАРД конкурсом, односно сву расположиву логистику пружиће шумадијским малим привредницима који су заинтересовани за тај европски новац.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *