За одбрану од поплава на водама другог реда издвојено 4,7 милиона динара

Одржавање путева у Шумадији пред наступајућу зимску сезону била је главна тачка Окружног штаба за ванредне ситуације.

Град Крагујевац је овај посао поверио Јавно комуналном предузећу Шумадија које ће, према плану, одржавати 560 километара улица, 177 километара некатегорисаних путева и 15 километара тргова и тротоара.

Према речима надлежних, комплетна механизација је у функцији.

На територији Шумадијског округа Предузеће за путеве Крагујевац одржава 450 километара путне мреже првог и другог реда и спремно дочекује наступајућу зимску сезону.

На располагању имају 24 камиона снегочистача и комплетну опрему за чишћење снега.

Тренутно на залихама имају 2.000 тона индустријске соли и 10.000 тона камене ризле које су предвиђене за посипање улица.

Ватрогасно-спасилачка бригада Крагујевца је јужно од Београда највећа јединица у Србији и тренутно има 155 припадника који су прошли све видове стручног усавршавања и спремни су за заштиту и спасавање угрожених.

На седници Окружног штаба за ванредне ситуације било је речи и о расположивости објеката за смештај ватрогасно-спасилачких јединица.

На састанку је наглашено да је почело чишћење корита реке Ждраљице, Бресничког и Илићевског потока.

За извођење радова предвиђених оперативним планом за одбрану од поплава на водама другог реда предвиђена су средства од 4 милиона и 700 хиљада динара.

Констатовано је да општина Баточина није урадила пројектно-техничку документацију, као и да нису урађени водотокови другог реда према предвиђеном плану, осим водопропуста.

У Книћу се приводе крају радови на санацији, уређењу и чишћењу корита реке Груже.

У овој општини и даље је на снази ванредна ситуација.

Општина Топола донела је оперативни план за одбрану од поплава и завршила све радове предвиђене за ову годину на уређењу водотокова другог реда.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *