Заједница Природно-математичких факултета о дефицитарним занимањима наставника

Природно-математички факултет у Крагујевцу био је домаћин Заједнице Природно-математичких факултета Србије.

Учесници скупа разговарали су о образовању дефицитарних занимања наставника природних наука и компетенцијама предавача.

Повод за састанак је најава да би већ од септембра занимања наставника математике и информатике у основим и средњим школама могла бити проглашена дефицитарним.

Сусрет представника Математичког, Физичког, Хемијског и Биолошког факултета Универзитета у Београду, Природно-математичког факултета из Новог Сада, нишког и крагујевачког ПМФ-а иницирала је процена хитности решавања дефицита наставника математике, информатике и осталих природних наука у основним и седњим школама.

Разлоге за овакву ситуацију декан Математичког факултета у Београду Зоран Ракић види у досадашњој пракси.

Помоћ Министарству просвете у трасирању стратешких праваца основног и средњег образовања, према оцени организатора скупа, требало би да буде планска.

Закључци са овог скупа биће упућени министарству, а од њега се очекује да се препоруке уваже и у што краћем року имплементирају.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Заједница Природно-математичких факултета о дефицитарним занимањима наставника”

  1. Bilo bi lepo kada bi Ministarstvo Prosvete objavilo listu gradova gde nastavu matematike … drže oni koji nemaju odgovaraluču spremu. i naravno gde im trebaju novi nastavnici. Tada se ne bi dešavalo da direktori škola zapošljavaju neadekvatan kadar , čak i kada se ljudi sa odgovarajučom spremom jave na konkurs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.