Желим да представим моју породицу

Поводом обележавања Међународног дана породице, у Центру за развој услуга социјалне заштите Кнегиња Љубица, уручене су награде победницима на конкурсу „Желим да представим моју породицу“ који је организовало Саветовалиште за брак и породицу.

На конкурсу који је ове године организован на ФБ страници Саветовалишта награђено је 15 радова, а услов за учешће био је уплата за лечење малог суграђанина Гаврила Ђурђевића.

Саветовалиште за брак и породицу Центра за развој услуга социјалне заштите Кнегиња Љубица је 11. пут обележило Међународни дан породице.

Ове године на другачији начин, али са истим циљем – да се истакне значај породице и промовишу породиче снаге и вредности.

На ФБ страници до 13. маја био је отворен конкурс поводом Међународног дана породице на који су Крагујевчани могли да пошаљу причу, песму, цртеж или фотографију.

Стигло је 35 радова, а награђено је 15 са највише „лајкова“.

Циљ обележавања 15. маја је да се оснажи породица као институција и да се укаже на важност коју функционална породица има у друштву.

Град и Саветовалиште за брак и породицу годинама уназад на различите начине пружају подршку крагујевачким породицама.

Најчешћи тип породице у Србији је брачни пар са децом, а таквих породица је према последњем попису из 2011. године у нашој земљи било 48,9 одсто, саопштио је Републички завод за статистику поводом Светског дана породице.

Више од половине породица има једно дете, а тек 1,4 одсто четворо и више деце.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.