Значајна улагања Града Крагујевца у здравство

Наставак програма и пројеката који се односе на јавно здравље људи, занављање опреме у здравственим установама и озбиљни помаци у области социјалне заштите приоритети су градског ресора за здравствену и социјалну заштиту, који ће и даље водити Гордана Дамњановић.

Град Крагујевац је у Србији препознат као локална самоуправа која је прва донела алгоритме у начину превенције у борби против епидемије корона вируса, подсећа градска већница и додаје да су планови у ресору велики, а њихова реализација извесна.

Локална самоуправа је у предходном периоду из градске касе издвојила значајна средства за обнављање возног парка и медицинске опреме.

Град ће и у наредном периоду наставити са улагањима.

Осим тога, пружиће додатну кадровску помоћ здравственим установама: Дому здравља, Заводу за хитну медицинску помоћ, Заводу за стоматологију и Заводу за здравствену заштиту радника „Застава“.

Од 2023. године планирана је реконструкција Клиничког центра, а Влада Републике Србије дала је сагласност и за изградњу Опште болнице у Крагујевцу, подсећа Гордана Дамњановић.

Када је реч о установама социјалне заштите, у наредном периоду радиће се детаљна реконструкција Центра за социјални рад „Солидарност“ .

Локална самоуправа и ресор социјалне и здравствене заштите интензиивно ће радити и на јачању капацитета приватног сектора у области пружања услуга социјалне заштите.

Значајни резултати постигнути су и у области решавања проблема избеглих и расељених.

Колективни центар у Трмбасу је затворен, а улагањем од пет милиона евра кроз разне пројекте, преко сто породица решило је стамбено питање.

Град Крагујевац ће са УНОПС-ом реализовати пројекат који се односи на становање уз подршку.

Реч је о младима који напуштају хранитељске породице , женама које су жртве породичног насиља и осталим рањивим категоријама становништва.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *