Дечја изложба „Угрожених врста“ на Дан планете Земље

Поводом Међународног Дана планете земље, у вртићу „Цицибан“, организована је 18. изложба дечјих ликовних радова, на тему екологије под овогодишњим називом „Угрожене врсте“.

Из школа и вртића из Крагујевца, Београда, Новог Пазара, Аранђеловца, Лапова, Кнића, Груже и других места стигло је 646 радова.

Стручни жири је, ове године, одлучио да додели 18 награда, које је обезбедио град Крагујевац.

Организатор изложбе је Центар за еколошко образовање и одрживи развој, у сарадњи са Министарством просвете.

Дан планете земље, први пут, обележен је пре 49 година, са циљем да се укаже на еколошке проблеме, значај очувања животне средине и подстакне развој еколошке свести, како код старије популације, тако и деце.

Свој допринос испуњењу ових циљева, већ 18 година за редом, дају малишани, који су учесници ликовног конкурса крагујевачког Центра за еколошко образовање.

Овогодишња тема конкурса је „Угрожене врсте“, а жири је донео одлуку да додели 18 награда најбољим ауторима.

Деца су, кроз цртеже, разменила поруке мира, љубави и другарства, са жељом да нам планета буде здрава и чиста и да сви њени становници буду срећни.

Центар за еколошко образовање и одрживи развој, у сарадњи са Министарством просвете, Школском управом и локалном самоуправом, од 2002. године, организује изложбе на тему екологије.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *