Да ли и где Крагујевчани иду на зимовање?

Интересовање Крагујевчана за зимовање мање је него претходних година.

Велики број љубитеља снега, скијања и сноуборда, који ће ићи на зимски одмор већ је уплатио термин за зимовање.

У туристичким агенцијама кажу да, иако су ударни термини у фебруару, многи Крагујевчани сада резервишу одлазак на планину, због попуста које је ранијом уплатом могуће остварити.

Од српских планина ове године најбоље се продају Копаоник и Тара.

Пракса показује да су на Копаонику најскупља зимовања у Србији, па се на овој планини током зимских месеци резервишу углавном апартмани, јер су јефтинији од хотела.

За оне који зимски одбор проводе боравећи на планинама у окружењу, највећа потражња влада за Јахорину и зимовање у Бугарској.

Цене варирају у зависности од дестинације и термина, а крећу се, углавном, од 100 до 800 евра по особи.

И док неки размишљају где ће на зимски одмор, други кажу да о зимовању, због финансијске ситуације, не размишљају.

Многи Крагујевчани у ово доба године уплаћују и кратке шопинг туре до Пандорфа са посетом Бечу, али и летовања у Грчкој, јер су цене ниже уколико се аранжмани сада резервишу и уплате.

Све је више грађана који се одлучују за викенд излете у земљама у региону.

Занимљиво је да је ове године потражња за зимским одмором на Златибору доста опала, јерт су, како кажу у туристичким агенцијама, цене смештаја и угоститељских услуга веома високе.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *