Још слободних места за други уписни рок за будуће студенте

Универзитет у Крагујевцу објавио је званичне податке о слободним местима након првог уписног рока за академску 2023/2024. годину.

Пријављивање кандидата за други уписни рок траје до 22. септембра, а места има за још 1300 бруцоша.

У првом уписном року на факултетима Универзитета у Крагујевцу попуњена су сва слободна места за заједнички студијски програм Психологија на Природно математичком факултету, Педагошком, Факултету медицинских наука и ФИЛУМ-у.

У току је други уписни рок који траје до 22. септембра. У првом уписном року уписано је 2600 бруцоша.

На три факултета није остало ниједно буџетско место и то на Правном, Факултету медицинских наука и Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи.

Слободних места за упис у другом уписном кругу има на Агрономском факултету – 94 буџетска места, Економском факултету – једно буџетско и 192 самофинансирајућа места, Факултету за машинство и грађевинарство у Краљеву – 61 буџетско место.

Природно- математички факултет има места за 125 будућих бруцоша, а Факултет техничких наука у Чачку 135 слободних буџетских места и 80 самофинансирајућих.

Будући бруцоши могу конкурисати и на Филолошко-уметничком факултету, Педагошком факултету у Ужицу и Факултету педагошких наука у Јагодини.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *