Ловци Кнића изабрали нову управу ловачког удружења

Изборна Скупштина Ловачког удружења „Владан Милошевић“ одржана је у Дому културе у Книћу.

Новоизабрани председник скупштине је Дејан Павловић. За обављање послова председника ловачког удружења, једногласно је изабран Милија Радоњић.

Ловство у Гружанском крају има дугу традицију. Све је почело давне 1900 године када је организована прва хајка на вукове у Србији, на планини Јешевац, на којој је учествовало 150 ловаца из Груже.

1960. године формиран је ловачки савез под називом Ловачко удружење “Владан Милошевић“.

Пред крај овогодишње ловне сезоне, изабрана је и нова управа. Изборној Скупштини присуствовао је и председник општине Кнић Мирослав Николић.

Нови председник Скупштине ловачког удружења, Дејан Павловић најавио је да ће заједничким снагама завршити започету градњу Ловачког дома, вратити велике хајке и дружења.

Кроз историју мењала су се и правила која су уређивала лов, само се једно правило никада није променило, љубав према природи и њеном очувању, у времену еколошких проблема.

Милија Радоњић новоизабрани председник ловачког удружења, не жели да се сећа лоших времена већ да са новом управом постигне најбоље резултате и да се чланство удружења појача младим снагама.

У савременом друштву, мишљење о ловцима је подељено. Ловачке организације дужне су да негују ловну културу а ловци да раде на очувању природе, уз неизоставна ловачка послужења и дружења, кувану ракију и вино.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *