На првом Шумадијском фестивалу ракије 35 излагача са територије читаве Србије

Први Шумадијски фестивал ракије данас је одржан у хотелу Крагујевац. На једном месту окупили су се и представили произвођачи воћних ракија из Србије. Том приликом додељене су награде за најбоље ракије са Другог званичног оцењивања квалитета ракија.

Први Шумадијски фестивал ракије организовала је Регионална асоцијација произвођача ракије „Шумадијска ракија“, која је окупила 19 регистрованих дестилерија са подручја Шумадије.

За први фестивал ракије пријавило се 35 излагача са територије целе Србије. Циљ овог фестивала био је да на једном месту представи произвођаче воћних ракија из наше земље, као и да се регистровани произвођачи јаких алкохолних пића представе потенцијалним новим купцима.

Овом приликом додељене су награде за најбоље ракије са Другог званичног оцењивања квалитета ракија.

Милићева кућа ракије из Доње Трепче је апсолутни шампион оцењивања најбоље ракије од шљиве. Шампион у групи јабука и дуња су браћа Томашевић из Пријепоља.

У групи ракија од грожђа је Пруна из Београда, а од кајсије подрум Недељковић. Најбољи у групи ракије од виљамовке је Ракија из Ракије села Гледић.

На фестивалу је представљена чак и ракија од купуса. Прва манифестација која слави српску капљицу организује се у сарадњи са Регионалном привредном комором Крагујевац, Центром за пољопривреду и рурални развој, Регионалном агенцијом за економски развој и Градском туристичком организацијом Крагујевац.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.