„Пословни скок“ – позив за бесплатну дигитализацију пословања

Крагујевачка привреда поново је развијена а то потврђују последњи подаци, који говоре да је остварила 30 одсто већи спољно трговински суфицит, који износи 108 милиона евра, рекао је, за Телевизију Крагујевац, Предраг Лучић, директор Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског управног округа.

Све привреднике Шумадије, Крагујевца односно Србије очекује у наредном периоду значајна новина, а то је дигитална трансформација пословања.

Лучић је додао, да је отворен позив малим и средњим предузећима, великим привредницима за бесплатну дигитализацију пословања која је, уједно, и најактуелнија тема међу привредницима на конференцији одржаној у Регионалној привредној комори – „Пословни скок“.

Конференција је понудила платформу заинтересованим привредницима да размене искуства и знања са предавачима који одговарају на директна питања.

Платформа је намењена пословном сектору, власницима и руководиоцима предузећа, а присутни су били и представнци водећих финансијских организација у земљи.

Дигитализација пословања најактуелнија је тема међу привредницима који имају законску обавезу да своје пословање убудуће воде на тај начин.

У Регионалној привредној комори привредници, стручњаци из области финансија и предводници програма разменили су информације из области пословања,конкурентности.

На територији коју покрива Регионална привредна комора Поморавског и Шумадијског управног округа послује око 5 хиљада привредних друштава и преко 17 хиљада предузетника.

И даље су водеће привредне гране аутомобилска, машинска, металска индустрија,производња намештаја, воћарство, сточарство, прехрамбена индустрија.Изузетан потенцијал имају туризам и ит сектор.

Извоз је у прошлој години достигао суму од 1,6 милијарде евра. Пета национална конференција „Пословни скок“ први пут је одржана у Крагујевцу који је изабран за место стручног скупа јер су се учесници обратили великом броју привредника.

Поред тога, од Шумадије се очекује у будућности даљи раст инвестиција и предузећа која припадају овдашњој привредној комори.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.