Програми културе у 2019. одлично посећени

Крагујевачка публика истанчаног укуса оцењује програме у култури као одличне, јер су сва дешавања у граду била у знаку одличне посећености.

Осим тога, награде и признања потврђују квалитет рада запослених, који је препознатљив у земљи и иностранству.

Дом омладине може се похвалити бројном публиком која је у предходној години посећивала манифестације намењене младима.

Кораци су објавили око 20 нових наслова различитих жанрова, а Центар за неговање традиционалне културе Абрашевић освојио је девет златних плакета Савеза аматера Србије.

Крагујевачки Дом омладине бележи неупоредиво већу посећеност у односу на раније године.

Сви програми који су организовани у овој установи културе намењени младима изазвали су велику пажњу публике.

У 2019. години Дом омладине је обележио 70 година постојања, а јубилеј је прослављен богатим музичким програмом крагујевачких бендова.

Џез свирке, кинотека, изложба фотографија, представе мале позоришне сцене и нова манифестација „Баш театар“ само су неки од програма ове установе. Током 2019. Дом омладине посетило је више од 20 хиљада младих.

Центар за неговање традиционалне културе Абрашевић обележио је 114 година постојања.Традиционалне активности ове установе културе – музички и драмски програми, Ђурђевдански фолклорни маратон, школа народних игара – обележили су годину за нама. Абрашевић, као аматерско друштво, одавно је у Србији препознато као једно од најбољих у земљи, што потврђују награде и признања.

Издавачка делатност у Крагујевцу такође бележи одличне резултате. Крагујевачки Кораци објавили су 20 књига различитих жанрова.

У овој установи културе за фебруар најављују манифестацију „Крагујевачки дани књиге“, на којој ће љубитељи писане речи уживати у новим издањима.

Културна сцена града Крагујевца и у 2020. години биће препознатљива по бројним програмима и манифестацијама, које ће, како је најављено, квалитетним садржајима пленити пажњу градске публике.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *