Радови на проширењу капацитета гробља Бозман

На најавећем крагујевачком гробљу Бозман, којим газдује Јавно комунално предузеће Шумадија Крагујевац, у току су радови на проширењу капацитета.

На овај начин ускоро ће бити обезбеђено још 200 двогробних места. У плану је и реконструкција капела на Варошком гробљу.

На крагујевачком гробљу Бозман месечно се обави око 50 сахрана. Закуп гробних места за живота грађана је обустављен пре неколико година. У току су радови на проширењу капацитета гробља Бозман. Након сређивања нове парцеле биће обезбеђено око 200 двогробних места.

Грађани, који организују сахрану, могу купити двогробно место по цени од 150.000 динара на гробљу Бозман, док је на Варошком доста скупље и изоси око пола милиона динара. Цена једног гробног места на Бозману, које се ретко тражи, је око 90.000 динара. Грађани могу пола износа платити након сахране, а остатак на рате у договору са руководством гробља.

Закуп гробног места на Бозману на период од 10 година кошта 4.200 динара. То значи да за закуп гробног места грађани годишње издвајају 420 динара и још 760 динара за уређење и одржавање. Осим радова на Бозману, у плану су и радови на Варошком гробљу на Бубњу где ће бити сређене и капеле.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *