Турски обичаји представљени у Крагујевцу

У оквиру културно-уметничке манифестације „3Т ТРИО“ одржана је презентација речи турског порекла у српском језику, а представљене су и свадбени обичаји у турској и српској традицији.

Занимљивом програму су присуствовали полазници бесплатних радионица турског језика у Крагујевцу, директор института Јунус Емре, Фахри Актоган и помоћник градоначелника Александар Штајн.

Ове године обележава се 140 година дипломатских односа између Србије и Турске. Добра сарадња између две земље настављена је организовањем културно – уметничке манифестације „3Т ТРИО“.

У програму који се организује први пут у Крагујевцу представљене су речи турског порекла у српском језику, као и свадбених обичаја у турској и српској традицији.

У оквиру манифестације полазницима курса турског језика, који је реализован у организацији Института Јунус Емре и Канцеларије за младе Крагујевац, уручени су сертификати.

Град Крагујевац је протеклих година проширио број земаља са којима сарађује. Ове године са партнерима из Турске већ је реализован програм Градске агенције за саобраћај, у оквиру којег су уведене ЕКГ картице, сада се сарадња прошилрила и на област културе.

Сарадња Крагујевца са Републиком Турском наставиће се и у наредном периоду. У плану је, најављују представници локалне самоуправе, организовање концерата и других културно-уметничких манифестација.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *