ОШ “Вукашин Марковић” – 49 година постојања

Школа за основно и средње образовање деце са сметњама у развоју, “Вукашин Марковић”, обележила је 49 година постојања. 

Тим поводом, одиграна је позоришна представа “Путовање у Италију” у којој је учествовала трећина ученика ове школе.

Уз костиме и реквизите потрудили су се да направе праву позоришну сцену, како би што боље предствили гостима из осталих основних и средњих школа као и локалне самоуправе.

Школа за основно и средње образовање деце са сметњама у развоју “Вукашин Марковић” током скоро пола века постојања памти и тешке али и срећне тренутке у раду.

Запослени, наставници, учитељи, психолози, дефектолози и остали кадрови успешно сарађују свих ових година.

Све их повезује жеља да 120 ученика колико броји ова школа, успешно заврше школовање али стекну и друге вредности. Од највеће помоћи су родитељи.

Протекле године забележене су бројне активности у школи Вукашин Марковић. Ученици су били ангажовани да праве слатке производе, учествовали су у многобројним пројектима.

Поклањали предмете које су сами правили у хуманитарне сврхе. За Дан град учествовали су у Карневалу.

Школа за основно и средње образовање деце са сметњама у развоју “Вукашин Марковић” наствиће да испуњава основна мисију: а то је подстицање развоја личности ученика, њихових знања и вештина потребних за функционисање у социјалној средини. Тимски раде на јачању самопоуздања деце са сметњама у развоју и уче их да прихвате своју различитост.

Пружају подршку родитељима и породици ученика и уважавају право на поштовање потреба,емоција и начина функционисања сваког ученика.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *