Вучић: Надам се да ће гас да потече до краја године

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се нада да ће градња гасног интерконектора између Србије и Бугарске да се заврши до октобра и да гас потече до краја године.

Вучић је на свечаности поводом почетка радови на изградњи гасног интерконектора на бугарској територији рекао да Србија гради 108 километара.

„Веома сам срећан што сам данас овде, много ми је драго што сам имао прилику да разговарам са председником Радевим о свим важним питањима, наставићемо у Софији и срећан сам да пријатељи какви су Србија и Бугарска могу да раде велике и важне заједничке ствари као што је овај интерконектор“, рекао је Вучић.

Он је захвалио председнику Бугарске на пријатељству које показује према Србији и да поручио да ће Бугарска у Србији имати оданог пријатеља, доброг пријатеља и сигурног пријатеља, и у тешким, а не само у лаким и добрим временима.

„Хоћу да се захвалим вама из ЕУ на великој подршци.

Добили смо у гранту 49 милиона евра у гранту и још 25 милиона евра финансира ЕИБ.

Бугарска добија 218 милиона евра.

Ми то не можемо ни да сањамо да ћемо добити за енергетску инфраструктуру, али биће ваљда једном и за нас Србе.

Ми умемо да поштујемо када неко даје новац пореских обвезника“, рекао је Вучић.

Очекује да ћемо, како је рекао, и једни и други са обе стране границе да завршимо посао до октобра и да пре краја године потече гас кроз интерконектор.

„Да не диверсификуемо само већ и да осигурамо енергетску будућност за наше земље и цео регион“, рекао је Вучић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *