Загонетне приче Уроша Петровића у Дечјој библиотеци

Само загонетни писци могу да напишу загонетне приче, а загонетне приче Уроша Петровића попуниле су комплетан простор Дечје библиотеке у Крагујевцу.

Била је то прилика да овај изузетно популаран писац за децу и младе крагујевачкој публици представи своју 21. књигу „Бајке: Првих седам“.

Свега неколико дана је прошло од када је чувени Љубивоје Ршумовић испунио сваки милиметар Дечје библиотеке, а слика коју смо затекли у овом храму књиге за малишане током посете Уроша Петровића била слична.

Учитељи и вапитачи, родитељи и деца са књигама у рукама које чекају на потпис тискају се у две просторије Дечје библиотеке и чекају да почну загонетне приче и маштовите и поучне мозгалице.

Говорећи о књизи бајки, Урош Петровић објашњава да преко бајки смештених у савремени свет, деца уче о моралним врлинама, кроз догађаје јунака који су њихови вршњаци и додаје да су за читалачке навике малишана заслужни родитељи.

Урош Птеровић каже да је изузетно задовољан реакцијом публике на његове прве „Бајке“, да је књига која је изашла прошле године веома читана и превођена и најавио да за месец дана излази нова књига Бајке: Других седам“. Илустрације за бајке радио је Александар Золотић.

Петровић подсећа да се чуда дешавају сваког дана и да треба да поменимо своје мишљење о томе шта је чудои да ћемо их видети свуда око себе.

До сада је написао више од 20 књига, био је председник Менсе у Србији, задужен за Менисна тестирања и један је од најуспешнијих у решавању IQ-Х теста на свету.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *