Како до олакшица за плаћање струје

Захтев за стицање статуса енергетски угроженог купца у овој години поднело је 1.015 лица са територије града Крагујевца, а ово право по основу прихода остварило је 980 лица, међу којима су и корисници новчане помоћи.

Статус енергетски угроженог купца, због здравственог стања, у овој години добила су 32 лица.

Повластице за струју у Србији тренутно користи 73 хиљаде најугроженијих домаћинстава, што је 10 одсто више него прошле године.

Статус енергетски угроженог купца важи до краја календарске године, без обзира на то када је донето решење о његовом стицању.

Право на статус енергетски угроженог купца имају и корисници дечјег додатка имају, који захтев подносе Одељењу за друштвену бригу о деци.

Уз захтев се доставља и копија решења којим је признато право на дечји додатак.

Повластице за струју у Србији тренутно користи 73 хиљаде најугроженијих домаћинстава, што је 10 одсто више него прошле године.

Анализе показују да тај број може бити бар троструко већ, па у Влади раде на изменама Уредбе о социјално заштићеним купцима, гкојом ће бити обухваћене и неке рањиве друштвене категорије.

Постојеће олакшице важе до краја гоодине и због тога би требало обновити захтеве за 2018. како би се попуст добио и за јануарски рачун.

Месечно добијају од 120 до 250 бесплатних киловат-сати струје, а током грејне сезоне и 75 метара кубних гаса.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *