„Спортом против дијабетеса“

У Основној школи „Мирко Јовановић“, у оквиру пројекта „Спортом против дијабетеса“, организована су два часа физичке активности за ученике.

Са шећерном болешћу и мерама превенције дијабетеса упознати су и запослени у овој школи.

Осим Крагујевца, овим пројектом обухваћено је још пет градова.

На основу статистичких података који показују да на територији Србије има око 700 хиљада деце млађе од 14 година оболеле од дијабетеса, Србија је међу водећим земљама у Европи.

У циљу пружања подршке малишанима са шећерном болешћу, у Крагујевцу се већ седам година реализује пројекат „Спортом против дијабетеса“.

Намера организатора је да укажу на последице овог обољења, начине превенције и методе укључивања ових малишана у редовне друштвене токове.

Учешћем у овом пројекту, ученици Основне школе „Мирко Јовановић“, пружили су подршку својим друговима који болују од дијабетеса.

Са шећерном болешћу и мерама превенције дијабетеса упознати су и запослени у овој школи.

У оквиру пројекта „Спортом против дијабетеса“ биће организовани бесплатни тренинзи за децу за шећерном болешћу, који ће се одржавати једном недељно на у просторијама Природно-математичког факултета у Крагујевцу.

Тренинзима ће присуствовати и лекари који ће родитељима и малишанима давати савете о здравој исхрани и пратити развој овог обољења код деце која су укључена у редовне физичке активности.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *