Представљено уметничко и животно дело Миодрага Азањцa

У оквиру Октобарских свечаности, синоћ је представљено уметничко и животно дело Миодрага Азањца.

У Универзитетској галерији, публика је имала прилику да чује музичке сегменте и архивске снимке из опуса крагујевачког флаутисте, оснивача ОКТОХ-а.

Крагујевачки уметник Миодраг Азањац, био је један је од најбољих студената флауте на Музичкој академији у Београду где је касније постао и доцент за флауту.

Бивши директор Музичке школе “др Милоје Милојевић”, 70-их година, поред руководеће функције, предаје и флауту.

За свој уметнички рад добио је многобројне награде од којих се издвајају Октобарска награда града Београда и награда Удружења композитора Србије.

У Универзитетској галерији представљен је опус Миодрага Азањца и његов значај у оснивању ОКТОХ-а.

Познат као концертни солиста, камерни и музичар у оркестру, за ПГП – РТБ издаје десет плоча под називом “Уместност флауте”.

Његову богату каријеру облежило је и дугогодишње чланство у Београдској филхармонији где је био први флаутиста. Презентацију су пратили видео и аудио материјали.

О животу и делу крагујевачког уметника говорили су музиколог Снежана Николајевић, Катарина Ерић, ванредни професор ФИЛУМ-а, глумица Марија Васиљевић и Марија Обрадовић из Спомен-парка Крагујевачки октобар.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *